Kalamata Kraker

  • Görüntüleme
    491

Biz bu tarifte açık renkli kalamata zeytin kullandık, bir gece Vegan öncesinden çekirdeklerini çıkartıp fazla tuzu çıksın diye suda bıraktık.

Kapya biberin çekirdeklerini çıkartıp, 6 parçaya bölün.
Kabağın çekirdekli kısımlarını çıkartın. Kekikleri saplarından ayırın. Sarımsağın kabuğunu soyun.

Bütün malzemeyi Blender’ın büyük boy haznesine alıp homojen Çiğ kıvama gelene kadar karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra iki

tepsiye Sedona Kurutucu’nun özel yapışmaz kağıdının üstüne (triflex sheet) kenarlardan birer santim pay bırakarak 3 mm kalınlığında yayın. 58 derecede 5 saat kuruttuktan sonra bıçağın ters tarafıyla ya da makasla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın,

3 saat sonra krakerlerin tersini çevirip 4 saat daha kurutun. Kurutma süresi ve derecesi: 58 derecede 12 saat.

Raw food kriterlerine göre kurutmak için:
Karışımı 3 mm’den daha kalın sürmemeye özen gösterin. 65 derecede 2 saat kuruttuktan sonra 48 derecede 12 saat boyunca kurutun. Sekiz saatlik kurutma işleminden sonra bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın, kalan son iki saatte krakerlerin tersini çevirip alt yüzleri yukarı gelecek şekilde kurutun.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X